Apariţii. Tratat de criminalitate informatică (vol. I) – avocat dr. George Zlati
A apărut primul Tratat de criminalitate informatică (vol. I) publicat vreodată în România. Tratatul poate fi comandat de pe pagina web a editurii Solomon, unde aveţi posibilitatea de a consulta inclusiv cuprinsul integral al lucrării şi prefaţa scrisă de către domnul judecător Mihail Udroiu.
Autorul acestui Tratat este George Zlati, avocat dr. specializat în drept penal şi cadru didactic asociat la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş Bolyai.
Scopul declarat al lucrării este acela de a acoperi lipsurile actuale identificate în literatura de specialitate autohtonă şi de a oferi soluţii jurisprudenţiale lipsite de echivoc la diverse probleme ce au generat o practică judiciară neunitară sau soluţii discutabile în plan juridic.
Lucrarea face o radiografie completă a trei infracţiuni: accesul neautorizat la un sistem informatic (art. 360 C.pen.), frauda informatică (art. 249 C.pen.) şi falsul informatic (art. 325 C.pen.). Nu au fost însă ignorate nici raporturile juridice deosebit de complexe existente fie între infracţiunile informatice, fie între acestea şi alte infracţiuni tradiţionale. Analiza este, aşadar, extinsă dincolo de sfera criminalităţii informatice.

“Tratatul de criminalitate informatică se învederează a fi o veritabilă lecţie de viaţă, care oferă un spor de înţelepciune în utilizarea obiectelor inteligente într-o lume informatică complexă şi plină de riscuri.
Prin urmare, faţă de amploarea şi actualitatea criminalităţii informatice, acest Tratat este o lectură obligatorie pentru orice practician în justiţia penală.
Vă recomand cu căldură să citiţi atent Tratatul scris de George Zlati, pentru că în mod sigur va schimba ceva din modul în care aţi perceput criminalitatea informatică şi vă va oferi suficiente argumente ori sfaturi practice pentru a vă descurca eficient în cyberspaţiul contemporan.” Mihail Udroiu
Redacţia
Latest posts by Redacţia (see all)
Cuvinte cheie: acces neautorizat la un sistem informatic, avocat drept penal, criminalitate informatica, criminalitatea in cyberspatiu, fals informatic, frauda informatica, George Zlati, infractiuni informatice, tratat
One Comentariu
Au crescut spectaculos aceste tentative reuşite, sau nu, pericolul siguranţei existenţei umanne a crescut cibernetic
şi mai ales în rândul copiilor. În opinia mea, cred, că protecţia civilă şi penală, este de mai mare necesitate în mediul onlaile, apoi în viaţa reală, de acolo provin toate tentativele, urmăresc surse sigure, apoi acţionează.
Nu vorbesc în ne cunoştinţă de cauză.